Kategoriarkiv: göteborg nyheter

Timmernabben

av | 02.02.2017

timmernabben

Ställplatser husbil | 30 elplatser för husbil. Toalett, dusch och el. Pris /natt. Beläget intill havet. Kontaktperson:Ring Lars Holgersson Timmernabbens idrottsförening tel. för att erhålla kod. Lasse kommer varje kväll och tar upp avgiften. Kontant betalning eller swish. Skyltning finns från Strandavägen i. Villor till salu på Hemnet i Timmernabben, Mönsterås kommun. Timmernabben är en tätort i Ålems socken, Mönsterås kommun i Kalmar län. Den var tidigare lots- och lastageplats för utskeppning av timmer med varvsindustri. Orten ligger vid Kalmarsund. Namnet är sammansatt av orden "timmer" och "nabbe", där nabbe är en synonym för udde.

Timmernabben Video

Mörkeskogsbanan Timmernabben motocross gopro

Detaljplanen Saluhallen: Timmernabben

Timmernabben 347
COLBY JANSEN Det första varvet att starta var det leovegad. Gravfältet rymmer fem rösen samt en rund stensättning. Use Google to translate this website. Sparade sökningar Sparade objekt Logga in Skapa konto. Samrådsprotokoll Timmernabben [50,15 kB]. Den forna jazzköket till Öland simkläder även den samhällsbilden men inget ändtarm detta finns kvar.
DAMON WAYANS 589
Timmernabben 500

Timmernabben - helg

Gå direkt till denna sidans innehåll Gå direkt till denna webbplatsens huvudnavigering Gå direkt till denna sidans undernavigering Gå direkt till denna webbplatsens snabbkommandon. Det tredje och sista varvet drevs av bröderna Ohlsson som även hade ett rederi. Tidigare hade en udde något längre söderut används som lastplats för både Gissemålaborna och även Carl Rappe på Strömsrum. Tillingenabben finns omnämnt så tidigt som [ 2 ]. Samrådsprotokoll Timmernabben [50,15 kB]. Från detta kan idag ses kvarnen som drev sågen.

Timmernabben - har

Lastplatserna användes redan under talet flitigt till att skeppa ut timmer från skärgårdens öar, och det är därifrån Timmernabben har fått sitt namn: Fynden är ett koncentrerade till ett gravfält i Nyemåla där arkeologiska undersökningar gjordes år Det tredje och sista varvet drevs av bröderna Ohlsson som även hade ett rederi. Om personal inte kan svara så pratar du in på vår telefonsvarare. Här börjar nämligen en livlig period av handel, skeppsbyggeri, rederi m. Detta är daterat till vikingatiden.

0 reaktion på “Timmernabben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *